WERVINGSVIDEO

Wervingsvideo

WERVINGSVIDEO LATEN MAKEN

Het doel van een wervingsvideo is om mensen te enthousiasmeren over jouw bedrijf. Dit doe je door vooral interne medewerkers hun ervaring en verhaal te laten vertellen. Doordat echte werknemers aan het woord komen is het authentieke karakter van de video van zeer hoge kwaliteit. Hoe realistischer, hoe beter! Door interviews van de werknemers te combineren met het visualiseren van hun verhaal wordt er een video van ca. 1 à 2 minuten gemaakt. In deze video word het verhaal van jouw onderneming verteld. Je laat zien hoe je onderneming er van binnen uit ziet, wat voor bedrijfscultuur er heerst, wat er in de bedrijfskantine geserveerd word, etc.

Mensen zijn visuele dieren. Een website bezoeker verkiest beeld in de meeste gevallen boven tekst. Waar een concurrent alle pluspunten in een elle lange lijst van bullit point probeert te omvatten vermijdt jij juist alle clichés! Want clichés doen we niet aan, die verkopen we niet. Scoor punten door tekst en beeld in een dynamisch geheel te bundelen. Zo breng je de juiste energie over op de kijker en zorg je ervoor dat jouw doelgroep bereikt word. Je team versterken met de juiste persoon kan een lastige zoektocht zijn. Een kloppend profiel schetsen is meestal een stuk complexer dan een honderdtal woorden bij elkaar voegen. 

VAL OP TUSSEN VACATURES

Door een wervingsvideo in te zetten verlicht je jezelf van deze lastige taak. Waar soms duizend woorden niet genoeg zijn is één foto, in dit geval video, voldoende! Je laat namelijk zien wat je wilt omschrijven. Waar een tekst door ieder individu anders word geïnterpreteerd spreekt een video letterlijk boekdelen. Bekende social media platformen als Facebook en LinkedIn en zoekmachines als Google zijn een grote sleutelrol gaan spelen in de zoektocht naar de juiste baan.Het komt vaak voor dat sollicitanten vacatures doorgespeeld krijgen via hun netwerk. Het grote voordeel van een wervingsvideo is dat deze zeer aantrekkelijk is om even snel te bekijken. Een grote tekst uitpluizen valt in het niets bij het zien van een alomvattende wervingsvideo van een minuut (of twee).

CASE VIDEO

Pin It on Pinterest