OVER BRAM

Een wegwerpcamera van oma

DAT IS WAAR HET BEGON

Introductie

Van jongs af aan was het duidelijk dat mijn roeping lag in het veld van creatie. Mijn passie om zowel tastbare als immateriële producten visueel aantrekkelijk te maken, bloeide vroeg op. Maar waar te beginnen? Mijn eerste gedachte was direct gericht op fotografie in al zijn facetten. In mijn jeugd kocht mijn oma elk jaar een wegwerpcamera voor me, waar ik tijdens vakanties intensief gebruik van maakte. Op zestienjarige leeftijd verwierf ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Hoewel het bescheiden was, betekende het een belangrijke stap voorwaarts. Deze camera verschafte me de technische kennis om in diverse situaties een mooi beeld vast te leggen. Toen mijn fotografische vaardigheden rond mijn achttiende jaar serieuzere vormen aannamen, besloot ik de sprong te wagen en als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan.

Ervaring

Hoewel professionele apparatuur en kennis een theoretische basis bieden, draait het bij het vastleggen van het perfecte beeld om het creëren van een visie, een verhaal. Het begrijpen van de visie van een klant en deze op de gewenste manier vastleggen, is de ware kunst. Met inmiddels ruim vijftien jaar werkervaring heb ik voor talloze bedrijven en particulieren uiteenlopende fotoshoots mogen realiseren.

Stijl en Kwaliteit

Mijn portfolio toont een breed scala aan fotografische genres. In tegenstelling tot de gevestigde orde heb ik er bewust niet voor gekozen mij te specialiseren in één enkele fotografische niche. In plaats daarvan heb ik door de jaren heen mijn eigen unieke stijl ontwikkeld, waarbij ik vooral de nadruk leg op het samenwerking met mijn klanten. Vóórdat de sluiter überhaupt wordt ingedrukt, neem ik aspecten zoals de doelstelling van de foto, het beoogde afdrukmateriaal en de gewenste locatie zorgvuldig in overweging.

Symmetrie in compositie en diepgaande kleurintensiteit zijn constante kenmerken in mijn werk. Deze karakteristieken tillen de intrinsieke ‘X-factor’ van elke foto naar voren. Afgezien van scherpte en kleurgetrouwheid, besteed ik ook veel aandacht aan de omgeving. Wat bevindt zich bijvoorbeeld op de achtergrond? Draagt dit bij of verzwakt dit juist de foto? Is er aandacht besteed aan een specifieke stijl, de juiste kledingkeuze en is de beoogde locatie wel optimaal? In essentie, het creëren van kwalitatieve foto’s is geen eenvoudige opgave. Ik streef ernaar om nauw met de klant samen te werken en samen een prachtig geheel te creëren dat aan alle wensen en doelstellingen kan voldoen.

Bekijk mijn

PORTFOLIO

Pin It on Pinterest