FASHION FOTOGRAFIE

Stijlvol gevangen

EN MODIEUS GEDRAGEN

Als merkeigenaar is fashion fotografie onmisbaar voor jouw bedrijf. In eerste instantie focust fashion fotografie zich op kleding, sieraden, accessoires of schoenen. Maar fashion fotografie kan de nadruk ook leggen op een bepaalde lifestyle. Foto’s met een focus op trend, avontuur, reizen, business of voeding bijvoorbeeld. Een fusie van de twee fotografie typen maakt het tot een bruikbare foto. Het product en de wereld van het product smelten samen.

Op deze manier neem je de kijker mee op reis. Fashion en lifestyle foto’s worden nagenoeg altijd op locatie geschoten. Wij beschikken over een mobiele studio en kunnen op locatie de gewenste sfeer ontwikkelen. Wil je echt iets bijzonders dan gaan we op zoek naar een locatie die naadloos aanslaat op jouw wensen. Indien nodig huren we ook de juiste catchy props en boeken we ervaren talent.

TWEE GENRES SMELTEN SAMEN

Bijvoorbeeld, voordat je een nieuwe kleding- of sieradenlijn op de markt brengt, is het van groot belang dat deze uitstekend zichtbaar is. Misschien beschik je al over een eigen website of webshop. Het optimaliseren van de zichtbaarheid begint met het fotograferen van afbeeldingen die nauwkeurig aansluiten op je specifieke doelen. Zodra deze doelen duidelijk zijn gedefinieerd, kan de aandacht worden gericht op de stappen die nodig zijn om de gewenste resultaten te realiseren.

Bij het lanceren van een volledige campagne zijn er diverse soorten beelden vereist, zoals close-ups, product foto’s, modelfoto’s, modeopnames en lifestylefoto’s. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de meerderheid van de foto’s in portretformaat vast te leggen. Portretfoto’s zijn niet alleen uitermate geschikt voor je zakelijke website en sociale mediakanalen, maar ook bij uitstek bruikbaar voor look-books en gedrukt promotiemateriaal. Deze doelgerichte aanpak zorgt ervoor dat je productlijn optimaal gepresenteerd wordt, zowel online als offline, en je merk naar nieuwe hoogten tilt.

Bekijk mijn

PORTFOLIO

Prijsvoorstel

OFFERTE

Je ontvangt binnen 24 uur een passend voorstel op maat in je mailbox. Klik op de knop hieronder om je aanvraag te starten

Veel gestelde vragen over

FASHION FOTOGRAFIE

Wat is fashion fotografie?

Fashion fotografie is een vorm van fotografie die zich richt op het vastleggen van kleding, schoonheidsproducten, accessoires en andere modegerelateerde items. Het doel van fashion fotografie is om deze items op een aantrekkelijke en creatieve manier te presenteren, zodat ze de aandacht trekken van potentiële kopers en de beoogde doelgroep. Fashion fotografie wordt vaak gebruikt in de mode-industrie, op websites en in tijdschriften, maar kan ook worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals advertenties. De stijl van fashion fotografie kan variëren van klassiek en tijdloos tot modern en trendsettend, afhankelijk van de doelstellingen van de klant en de visie van de fotograaf.

Hoe maak je goede fashion foto's?

Om goede mode foto’s te maken, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Ten eerste is het van belang om de juiste locatie te kiezen en aandacht te besteden aan de belichting. Daarnaast is het essentieel om de juiste poses en expressies van het model vast te leggen en te werken met passende styling en accessoires. Het gebruik van een geschikte camera en lens, en het bewerken van de foto’s in postproductie, kan ook bijdragen aan het creëren van professionele en aantrekkelijke mode foto’s. Het is daarbij belangrijk om creatief te zijn en je eigen stijl te ontwikkelen.

Wat is lifestyle fotografie?

Een lifestyle fotograaf legt de levensstijl en het dagelijks leven van mensen vast in beelden. Hierbij kan het gaan om diverse onderwerpen, zoals fashion, food, reizen en interieur. Het doel van lifestyle fotografie is om het verhaal van de persoon of het merk te vertellen en hiermee een bepaalde sfeer en emotie over te brengen. Een lifestyle fotograaf is creatief, heeft oog voor detail en weet hoe hij/zij de levensstijl van mensen op een natuurlijke en authentieke manier kan vastleggen.

Wat is het belang van lifestyle foto's?

Lifestyle foto’s kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor marketing en promotie van producten, diensten of merken, om de sfeer en het gevoel van een bepaalde levensstijl over te brengen, of om persoonlijke verhalen en ervaringen te delen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lifestyle foto’s op social media, websites, brochures, flyers, magazines en andere marketingmaterialen. Door het gebruik van lifestyle foto’s kun je een doelgroep aanspreken en inspireren, en een bepaalde lifestyle of identiteit uitstralen.

Wat kost een mode fotograaf?

De kosten voor een mode fotograaf kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de ervaring en bekendheid van de fotograaf een rol spelen, maar ook de locatie van de fotoshoot, de duur van de opdracht en de benodigde apparatuur. Over het algemeen kunnen de kosten voor een mode fotograaf variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. Het is daarom belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de prijs en het takenpakket van de fotograaf. Een mode fotoshoot is bij al mogelijk vanaf €195,95.

Pin It on Pinterest